- Padjelanta - https://padjelanta.com -

Startsidan

Coronaviruset

När ni vandrar ta med er eget handsprit som ni har i fickan!

Eget påslakan-underlakan-örngott/reselakan  skall användas.

Egen flaska för dricksvatten.

Välkommen till Badjelánnda!

E-mail: padjelanta@padjelanta.com

Mobil:0046 70 281 30 03

Vi hoppas du får glädje av din planerade vandring i våra gamla men fortfarande levande kulturmarker. Tag dig tid och ta det lugnt. Att uppleva natur- och kulturintryck och spegla sig själv i storslagenheten är ingen sportprestation. Stuglägren i Badjelánnda / Padjelanta nationalpark drivs av medlemmar i fjällsamebyarna Tuorpon, Jåhkågasska och Sirges.

Vanliga frågor angående bokningar: Efter Padjelanta leden kan du inte boka rum. Vi har god logi kapacitet. Vi har god plats till dig i våra stugor :)  

Driften av stugorna är helt beroende av logi- och seviceavgifterna. Vi har inga bidrag eller annat stöd för verksamheten. Vi försöker att hålla en hygglig servicenivå. Under hela vintern är t.ex. minst en stuga öppen vid varje stugläger med bränsle och allt. Runt påsken har vi bemannat för att kunna bistå dig som söker dig till äkta skidturism. Vi arbetar också för att vidga dina upplevelser och öppna kontakten med det samiska samhället. I vårt program för Laponia kan du se hur vi ser på en utveckling av de samiska näringarna och turism.

Vi vill att ni nu i Corona-tider helst förbetalar, tag ut bankutskriften på inbetalningen för att visa till stugvärden. Kontantbettalning fungerar också. OBS! i Staloluokta går det att betala med bankkort. Om lägret är obemannat ber vi dig att använda framlagda inbetalningskort eller betala till nästa stugvärd. Boendebiljetter finns att köpa på Kvikkjokks fjällstation, STF Ritsem, Jokkmokks Turistinformation och Gällivare Turistcenter/Ávki.


Gisuris / Foto: Monica Unnes