- Padjelanta - http://padjelanta.com -

Startsidan

Välkommen till Badjelánnda!

Vi hoppas du får glädje av din planerade vandring i våra gamla men fortfarande levande kulturmarker. Tag dig tid och ta det lugnt. Att uppleva natur- och kulturintryck och spegla sig själv i storslagenheten är ingen sportprestation. Stuglägren i Badjelánnda / Padjelanta nationalpark drivs av medlemmar i fjällsamebyarna Tuorpon, Jåhkågasska och Sirges.

Vanliga frågor angående bokningar: Efter Padjelanta leden kan du inte boka rum. Vi har god logi kapacitet. Vi har god plats till dig i våra stugor :)  

Driften av stugorna är helt beroende av logi- och seviceavgifterna. Vi har inga bidrag eller annat stöd för verksamheten. Vi försöker att hålla en hygglig servicenivå. Under hela vintern är t.ex. minst en stuga öppen vid varje stugläger med bränsle och allt. Runt påsken har vi bemannat för att kunna bistå dig som söker dig till äkta skidturism. Vi arbetar också för att vidga dina upplevelser och öppna kontakten med det samiska samhället. I vårt program för Laponia kan du se hur vi ser på en utveckling av de samiska näringarna och turism.

Vi emotser helst kontant betalning, om annat ber vi dig att använda framlagda inbetalningskort eller betala till nästa stugvärd om lägret är obemannat. I Stáloluokta kan finns möjlighet att betala med kort och med swish – eller att förbetala på internet. Det går också att köpa boendebiljetter på Kvikkjokks fjällstation, STF Ritsem, Jokkmokks Turistinformation och Gällivare Turistcenter/ÁvkiAB

Under vårvintern har vi stugvärdar i Staloluokta, Darreluoppal och Gisuris. I Staloluojta  Anders och Marianne Håkansson från mitten av mars till påskhelgen. I Gisuris Julia Palo från 13/4-22/4 och Darreluoppal  Peter Lindahl 14/4-24/4.


Gisuris / Foto: Monica Unnes